Alkukäynneissä Blackie sai kävellä pitkillä ohjilla noin kymmenisen minuuttia, kunnes käskin teidät pääty-ympyrälle. Alkulämmittelyt siis hoidettiin ympyrällä. Aloitimme käynti-ravisiirtymisillä ja ori koetteli sinua aivan toden teolla, ei joko nostanut ravia tai alkoi puskea ulos ympyrältä. Kun poni alkaa puskea ulos päin, muista käyttää ulkopohjetta ja jos pelkkä pohje ei toimi, niin tehosta vaikutusta raipalla. Sait kuitenkin Blackien toimimaan suhteellisin hyvin, joten päätimme aloittaa käynti-laukkasiirtymiset.
Käynti-laukkasiirtymisissä tuli samankaltaisia ongelmia, kuin edellisissäkin, mutta kuitenkin muistit itse sen ulkopohkeen ja raipalla vaikutuksen tehostamisen. Lämmittelyn jälkeen oli aika siirtyä tositoimiin.
Kävisimme läpi Helppo A:n yhden kouluohjelmista. Ensimmäisenä aloitimme harjoitusravissa oikeaan kierrokseen. Ravasitte maneesin ympäri harjoitusravissa kaksi kertaa, kunnes annoin uuden ohjeen: H-kirjaimesta E:hen keskiravissa. Blackie totteli yllättävän hyvin, vaikka olin odottanut jotain vastaanhangoittelua. L-kirjaimen kohdalta käännyitte keskihalkaisijalle ja ennen I-kirjainta aloititte pohkeenväistön kohti M-kirjainta. Blackie yritti luistaa hommasta ja koitti kävellä vain suoraan eteenpäin. Tällaisessa tilanteessa vie ulkokätesi noin 10-15 senttiä kauemmas kaulasta ja johdata poni näin kohti uraa, mutta muista myös pidättää sisäohjalla ja ohjata sisäpohkeella. Ajattele, että työntäisit ponia sisäpohkeella kohti uraa.
C-kirjaimessa teitte voltin, joka oli kuin suoraan oppikirjasta, hieman paremmin olisit kylläkin voinut Blackieta asettaa ympyrällä.
Jatkoimme edelleen harjoitusravissa ja käskin ottaa S-kirjaimessa pysähdyksen - ilman käyntiaskelia - ja melko hyvin se onnistuikin. Pysähdyksestä teidän piti peruuttaa neljä askelta, jonka jälkeen jatkaa suoraan harjoitusravissa. Blackie protestoi hieman peruutusta vastaan ja yritti puskea eteenpäin. Tällöin muista nojata hieman taaksepäin ja nätisti pyytää ponia peruuttamaan. Blackie kumminkin peruutti ja muistit kehua ponia siitä hyvästä. Ravi nousi paikoiltaan ja olin erittäin tyytyväinen.
Raviharjoitusten jälkeen siirryimme laukkaan. Blackie protestoi laukannostoa vastaan kiihdyttämällä ravia, jolloin käskin sinun pysähtyä kokonaan ja nostaa laukka paikaltaan, jokainen hevonen ja poni osaa laukan paikaltaan nostaa. Jos ori otti yhdenkään ravi- tai käyntiaskeleen pyshädyitte uudestaan ja yrititte uudestaan. Pian Blackie tajusi jutun jujun ja nosti laukan.
Siirryitte kahdeksikolle, jonka keskelle siirryitte käyntiin ja vaihdoitte näin laukan. Blackiekin alkoi toimia todella hienosti, eikä se protestoinut enää yhtään. Siirryitte takaisin uralle ja teimme siirtymisiä uralla. Huutelin keskeltä maneesia aina jonkun kolmesta askellajista ja sinulla oli 10 sekunttia aikaa toimia. Siirtymiset sujuivat todella hienosti ja tyytyväisenä tähänkin harjoitukseen päätin lopettaa tältä erää. Jäähdyttelyt sait itse hoitaa parhaaksi näkemälläsi tavalla.