Amistad  reipas ja voimakas ori, joka osaa jekut ja jujut hoitajien pään menoksi. Kuitenkin mukava ja helposti ihmisiin kiintyvä hevonen. Amis on utelias ja siltä ei jää oudoimmatkaan paikat tutkimatta, siksipä orin saattaakin löytää milloin mistäkin, esimerkiksi tutkimusretkeltä satulahuoneesta tai lantalasta. Tämän takia on suositeltavaa sulkea ovet kunnolla ja varmistaa karsinan ovi, että se on kiinni, sekä ylhäältä, että alhaalta. Hoitaessa ori on erittäin kiltti ja sitä ei tarvitse kiinni sitoa mihinkään. Amis on erittäin auttavainen ja tekeekin kaiken mahdollisen helpoksi hoitajalle, jos siihen on vain mahdollisuus. 

Hoitaessa Amistad seisoo hyvin paikallaan, sidottuna tai irti. Harjaaminenkin onnistuu kuin vettä vain, eikä orilla ole herkkiä/kutiavia paikkoja ollenkaan. Amiksen kanssa saattaa välillä olla ongelmia nostaa kavioita, mutta ikinä ei saa luovuttaa, koska muuten ori oppii, että kun tarpeeksi panee vastaan, niin ei tarvi tehdä mitään mitä käsketään. Varustus on orin kanssa helppoa, Amis laskee päänsä suitsia varten alas ja ottaa kuolaimet suuhunsa ilman ongelmia ja satulavyökin kiristetään ihan tuosta vain, vaikka välillä saattaakin alkaa pelleilemään, mutta pienellä käskemisellä ori on kunnolla.

Taluttaessa Amis saattaa yrittää lähteä itsekseen kävelemään mihin sattuu, onhan ulkona sentään mahdottomasti kaikkea, mitä pitäisi tutkia. Hoitaja saakin pitää varansa, ettei Amis yhtäkkiä repäise riimua kädestä ja lähde itsekseen vaeltamaan minnekään. Amis kuitenkin osaa kävellä taluttaessa nätisti, mutta pitäähän sitä välillä yrittää omille teille lähteä. Ori on juoksutusliinan päässä täydellinen, ori tekee mitä käsketään ja on kunnolla, eikä pelleile. Amiksesta voi nähdä, että se nauttii juoksemisesta, vaikkakin vain narun päässä. 

Muiden hevosten seurassa Amis on se kiltti ja pienemmissä porukoissa pysyvä hevonen. Ori ei kuitenkaan ole nössö, vaan antaa varmasti ei-toivotuille selkään, jos alkavat liikaa Amista kiusaamaan. Moni hevonen osaa kiertää orin kaukaa, mutta Amis ei kuitenkaan vaivaudu pompottamaan ketään, vaikka luultavasti tietääkin, että on ehkä tallin voimakkain ja suurin ori, jolla olisi mahdollisuudet lauman johtajuuteen. Amis kuitenkin viihtyy hyvin muutaman ns. hyvän ystävän seurassa ja antaa muiden riehua miten haluaa. 

Ratsastaessa Amis osaa olla kunnolla, mutta osaa myös käyttäytyä kuin hirviö. Orin mieltä voisi välillä kuvata ailahtelevaksi ja maneesi on Amikselle hieman hankala paikka, on nimittäin myrskyjen aikaan tullut katto melkein niskaan. Menee kuitenkin maneesissa ihan hyvin, jos ei hirveä tuuli ole. Kentällä ori menee reippaasti ja korvat hörössä. Orin käynti on pehmeää ja reipasta, sekä askeleet ovat matkaa voittavia. Ravi Amiksella on suurta ja aluksi keventäminen voi tuntua vähän hassulta, mutta kyllä tahdin pian oppii. Laukka on orilla täydellistä: tasaista ja keinuvaa. Välillä Amis saattaa innostua laukassa ja ehkä ryöstää, mutta hyvin sen saa rauhoittumaan yleensä muutamat pidätteet ja ympyröiden tekeminen rauhoittaa yleensä orin. Esteet ovat Amiksen mieleen ja onkin täydellinen niin ajan, kuin hyppyjen suhteen. Amis tekee kaikkensa esteillä, mutta koulu on vähän niin ja näin. Monesti Amiksen huomatessa, että jahas, nyt ei hypätäkkään, orista tulee laiska ja tekee asiat vähän sinnepäin. Maastossa ori on reipas, mutta kyttäilee pusikoita ja kiviä. Saattaa hieman säpsähdellä tai ottaa pari sivuaskelta, ei sen kummempaa. Vauhtia löytyy, kun tarvitaan ja silloin ei pelätä mitään ja monesti ori paineleekin, kuin paraskin laukkahevonen.